Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949

...
Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949
Коментари Харесай

Ексшеф на МОСАД: Бенямин Нетаняху трябва да подаде оставка

" Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и би трябвало да подаде оставка ", това сподели някогашният началник на службата за външно разузнаване на страната МОСАД Тамир Пардо пред локалното издание " Детали ".

Ексшефът на службата съобщи: Аз не мога да схвана, по какъв начин човек като Нетаняху, който е най-дълго ръководещият министър-председател на еврейската страна, не може да разбере, че има един единствен верен ход. Той е да се отдръпна от властта.

Пардо не се разгласи за следващи предварителни парламентарни избори. " По-добре е партията на премиера " Ликуд " да избере нов началник на органа на изпълнителната власт ", сподели той.

По думите на някогашния шеф на МОСАД: Всички жители на Израел, без значение от това дали са евреи или не, би трябвало да поддържат митингите против това държавно управление.

Коалиционният кабинет, формиран от " Ликуд " и няколко ултраортодоксални еврейски партии, разгласи проект за огромна промяна в правораздаването. Той планува понижаване на пълномощията на правосъдната власт в интерес на изпълнителната.

Проектът на кабинета провокира неодобрение измежду опозицията и жителите и стана мотив за антиправителствени демонстрации.

Също по този начин, няколко огромни компании оповестиха за овакантяване на Израел.

Последното допитване на публичното мнение сподели, че при нови парламентарни избори сегашната ръководеща коалиция би получила 60 от 120-те места в Кнесета и няма да има поддръжка за държавно управление.

Пардо (роден през 1953 година в Тел Авив) е бил измежду участниците в интервенцията " Ентебе ". Израелски военни през нощта на 3 против 4 юли 1979 година са избавили 102-ма от 106-ма заложници. На 27 юни палестински екстремисти и крайнолеви немски терористи са отвлекли аероплан, извършващ автобус от Тел Авив за Париж. Машината е кацнала наложително на летището на град Ентебе в африканската страна Уганда.

В хода на интервенцията е умрял по-големият брат на сегашния израелски министър председател Йонатан Нетаняху.

Пардо бе отпред на разузнавателната  работа от 1 януари 2011 до 5 януари 2016 година

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР